dilluns, 12 d’abril del 2010

Signatura del conveni de l'aigua amb l'Ajuntament del Prat de Llobregat



El dia 25 de febrer de 2010 i, en el saló de plens de l’Ajuntament del Prat, l’escola va signar el conveni de l’ecoauditoria de l’aigua. Aquest conveni ens compromet, per una banda, a dur a terme l’estudi del consum d’aigua que es fa a l’escola, buscar solucions i millores per tal de reduir el consum. I per una altra banda, l’ajuntament del Prat es compromet a ajudar-nos en tot el que pugui per tal de poder dur a terme aquesta tasca.

De la nostra escola van assistir la directora pedagògica del centre, la Dolors Cuevas, un dels professor del comitè ambiental, l’Aurelio Rodríguez i, dos alumnes de 1r de l’ESO que, a més a més, pertanyen al comitè ambiental, el David Piquer i el Jaume Bartra.

A l’acte ens van convocar les regidores de Medi ambient i d’Educació i es va procedir als parlaments dels alumnes dels diferents centres del Prat que participem en l’ecoauditoria de l’aigua. Tot seguit, els directors van procedir a la nova signatura del conveni per a aquest any. Malgrat va ser un acte molt formal i institucional, va ser al mateix temps força entranyable en escoltar la feina que fan els alumnes dels centres de la nostra ciutat i el convenciment amb el que exposen en el discurs les seves idees.

El discurs del Jaume i el David va ser el següent:

“Un any més els alumnes de 1r i 2n de l’ESO duem a terme l’ecoauditoria de l’aigua. Ha estat en hores de tutoria que hem treballat unes fitxes sobre l’aigua en general, i la importància que té aquest bé escàs. Després, un cop conscienciats que l’aigua és un recurs molt valuós per a tots els éssers vius i, en la vida del pleneta en general, els alumnes de 1r ens hem centrat en la diagnosi de l’ús que en fem a la nostra escola, i els de 2n a casa.

Pensem que l’ecoauditoria de l’aigua a l’escola és un dels millors recursos perquè coneguem i entenguem els problemes ambientals que ocorren al nostre voltant, moltes vegades com a conseqüència del mal ús que fem de l’aigua a les nostres activitats quotidianes.

Un altre punt positiu de l’ecoauditoria de l’aigua és poder engegar accions per adquirir nous hàbits i conductes responsables i sostenibles en el nostre entorn.”