dimecres, 26 de maig de 2010

CARXOFADA POPULAR A EL PRAT


El diumenge 18 d’Abril es va celebrar la tradicional carxofada popular al parc del Fondo d’en Peixo. Un grup de famílies de la nostra escola, també va gaudir de la festa.

Al llarg de tot el mati es van realitzà activitats: a partir de les 12 hores animació infantil amb inflables, venda de verdures fresques del Delta a càrrec de pagesos del Prat, paradetes d’informació, etc...A les 13 h. es va servir el dinar que consistia en: escarxofes a la brasa, butifarra amb mongetes, pa, vi, aigua, fruita i cafè. Com a cloenda, un grup de música va amenitzà la festa fins al tard.

La Carxofada destaca per ser una festa sostenible: la vaixella i els coberts són compostables, els gots reutilitzables, les tovalles i els tovallons de paper reciclat i, havent dinat, se separen totes les fraccions de residus generades a l’àpat, per la qual cosa és va fer necessària la col·laboració de tothom.

Cal recordar que la escarxofa del Prat és apreciada culinàriament per varies raons fonamentals: 
  • El terreny del delta que és molt ric en minerals.
  • El clima és ideal (la combinació del mar i les muntanyes regula la temperatura, no hi ha canvis bruscos, i dificulta les gelades).
  • Al ser un cultiu que es produeix al nostre municipi permet que, en poques hores, les escarxofes passin del camp a les parades dels nostres mercats.

Vist l’èxit d’aquest any, us animem! a que participeu amb nosaltres en la propera edició.

Mª Àngels Barreiro