SAVERGY

Els alumnes de 2n de l'ESO, durant el 2n trimestre del curs 2015 / 2016, van realitzar la primera  auditoria energètica de l'edifici C1 del nostre col·legi, des de l'assignatura de Física i amb el suport de la Xarxa Escoles Verdes i l'empresa Intima Ruai

Aquesta va consistir en mesurar el consum de tots els aparells elèctrics del C1, per fer una estimació aproximada de la quantitat total d'energia que consumeix el nostre centre, i paral·lelament, coneixent estratègies d'estalvi: proposar un Pla d'Acció Energètic.

A continuació us presentem la taula final amb els resultats zonificats, que van elaborar els alumnes, per analitzar la situació real del centre. Axil com la seva proposta d'estalvi, a partir de fer ús de les bones pràctiques energètiques.Aquest projecte de sensibilització, es va presentar com acció conjunta a la Xarxa EsenRED:


En paral·lel, el PratTV va grabar el procés i va elaborar aquest tutorial que us convidem a veure!

http://www.elprat.cat/urba/energia-i-canvi-climatic/estalvi-energetic-les-escoles


Inicialment, durant un parell de sessions intenses, els alumnes van tenir un primer contacte amb tota la teoria necessària i tota l'actualitat referent a l'energia, i també l'oportunitat d'apendre a mesurar i gestionar les dades energètiques. 

El Manel de l'empresa Intiam Ruai, va ser l'encarregat d'introduir-los i motivar-los a dur a terme aquest gran projecte. Els va ensenyar la importància de l'observació, la planificació i sobretot l´ús del sentit comú en les bones pràctiques energètiques


A continuació, un cop realitzat els grups i assignades les zones de treball, els alumnes van passar rapidament a l'acció!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada