divendres, 22 de març del 2019

2019 Any Internacional de la Moderació

Com ja és tradició, aquest inici d'any, els delegats i delegades verdes han actualitzat la cartellera mediambiental amb motiu de l'Any Internacional que proposa l'Assamblea General de les Nacions Unides.

Aquest any 2019, les propostes de reflexió són:

Any Internacional de les Llengües Indígenes.
Any Internacional de la Moderació.

Els nostres alumnes, han escollit treballar ambdòs, mitjançant la representació d'un mapamundi on apareixen persones de diferents cultures que ens donen diferents missatges per sensibilitzar en la necessitat de "consumir amb moderació", ja que el no fer-ho està donant lloc a diferents situacions i problemàtiques mediambientals molt greus (la contaminació pels plàstics, el desgel, la dessertització, l'extinció d'espècies...).El llenguatge mediambiental és un llenguatge que compartim tots els habitants d'aquest planeta, independentment de la nostra cultura o de la nostra llengua mare, perquè es basa en els valors com la moderació.

És per això la importància de la moderació, com a mètode utilitzat en les societats per contrarestar l'extremisme en tots els seus aspectes i en aquest cas, en el consum desmesurat i irresponsable.

La moderació també permet contribuir al diàleg i a la cooperació, a la unió dels esforços en una mateixa direcció. Per tal de poder fer-ho bé, cal treballar conjuntament amb l'objectiu de construir un món millor, més pacífic i sostenbible. Optar per la negociació en lloc de la confrontació. Apostar per la inclusió, el respecte mutu, la tolerància i la comprensió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada