Hem plantat patates, pastanagues, jacints i gladiols.
Primer vem cercar informació sobre la patata i hem après moltes coses d’aquesta planta herbàcia que és originària de Sud-Amèrica. La part comestible és el seu tubercle i hi ha una immensa varietat de patates.
Els seus usos culinaris estan estesos per tot el món, s'utilitzen com a guarnició, cuites, fregides, rostides, en farcits, en puré...
Conté substàncies nutritives com hidrats de carboni, vitamines i minerals com el potassi bones per la nostra alimentació.
Vam tallar les patates per la meitat i les vam soterrar en uns clots d’uns 8 cm i separades ocupant mitja jardinera (cada classe té les seves jardineres regant i tenint cura d’elles) L’altre mitja vam sembrar llavors de pastanaga. Les llavors d’aquesta hortalissa són petitíssimes!
A les altres jardineres vam plantar bulbs de jacints i bulbs antics de gladiols que estaven del curs passat sota la terra i vam tornar a plantar.
Tot anava bé fins que vam observat que volaven unes mosquetes blanques i algunes fulles començaven a fer-se petits forats. L’avi de l’Anna que en sap molt de plantes ens va dir que era una plaga de mosqueta blanca. Un altre dia van trobar un cuc petit de color verd i per la informació que teníem a classe vam sospitar que no fos míldiu un dels enemics que ataquen a les patateres. Després vam cercar a Internet imatges de míldiu i vam comprovar la nostra sospita!
La patata és una planta molt sensible a l'atac de plagues i malalties. Enguany les nostres patateres han rebut dos atacs, la mosca blanca i el míldiu!
Com les fulles ja començaven a posar-se grogues i ja feia tres mesos, hem decidit arrencar la patatera i collir les patates. Hem recol·lectat unes quantes, hi ha de grosses, mitjanes i petites.
Les pastanagues esperarem a l’última setmana per arrencar-les i així es faran més grosses.