dimarts, 24 de novembre del 2015

Let's Boc and Roll!

La problemàtica de l'alumini és una realitat: la seva utilització per embolicar entrepans té un cost ambiental que difícilment ens podem imaginar si tenim en compte que és un material que s'utilitza un sol cop i és llençat immediatament. Amb tot això no es pretén dir que l'alumini no sigui útil, però el seu ús hauria de limitar-se a la indústria i en aplicacions tecnològiques adients. L'alt cost ambiental de l'alumini fa que sigui de gran importància formentar-ne la recuperació i prevenir-ne l'ús com a envàs.

Segons els últims informes del Departament de Medi Ambient, a l’Estat espanyol anualment es produeixen 60.000 tones de paper d’alumini. El seu cost energètic de fabricació és el mateix que el consum elèctric anual de 250.000 famílies catalanes. A més de la destrucció que ocasionen les mines a cel obert, hem d’afegir-hi les infraestructures de transport (vies fèrries i carreteres) i energètiques (embassaments i centrals elèctriques), les emissions atmosfèriques i els residus tòxics fruit del procés d’obtenció del metall, que contaminen l’aire, el sòl i l’aigua.

En aquest sentit, la nostra escola aposta per la reducció de l'ús del paper d'alumini en els esmorzars dels nostres alumnes, decantant-se per les carmanyoles de plàstic o altres tipus d'embolcalls que puguin ser sostenibles, com el Boc'n'Roll! Es tracta d'un porta entrepans reutilitzable, ajustable, plegable i rentable. Aquesta setmana ens han facilitat un gran nombre d'ells, des de l'ajuntament i Escoles Verdes, per què els nostres alumnes de 1r de l'ESO el puguin utilitzar.

Saps que substituint el paper d'alumini pel Boc'n'Roll durant 6 anys reduirem les nostres emissions de CO2 un 99,8%?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada