dimecres, 1 de juny del 2016

2016 ANY INTERNACIONAL DELS LLEGUMS

Durant aquest trimestre, els delegats verds s'han hagut de reunir per actualitzar la nostra cartellera mediambiental i contextualitzar-la en la temàtica de l'Any Internacional que designa l'Organització de les Nacions Unides.

Aquest any ens ha tocat treballar la importància dels llegums, sota el lema:

"Llavors nutritives per a un futur sostenible"


L'Any Internacional dels Llegums 2016 es proposa sensibilitzar l'opinió pública envers els avantatges nutricionals dels llegums (considerats aliments sostenibles) amb els objectius de:
  • Aprofitar millor les proteïnes vegetals que ens aporten.
  • Incrementar la seva producció mundial.
  • Millorar la gestió del seu cultiu i comerç.

I per què els llegums? Els llegums són un producte d'alt valor energètic, que a més a més, són molt beneficiosos per a la nostra salut. Malgrat tot, s'ha detectat que cada vegada es consumeix menys quantitat. Si la recomanació per a tota la població és la de consumir-ne de 2 a 4 vegades per setmana, actualment no arribem a consumir ni la meitat...

Si voleu saber-ne més al respecte, podeu mirar aquesta presentació que ha realitzat la FAO (Food and Agriculture Organization).


Els nostres delegats verds han valorat tots aquests avantatges que ens ofereixen els llegums i han escollit el de les seves propietats nutritives per inspirar-se en l'execució de la cartellera.

De fet, han batejat a aquestes propietats de "súper poders" i han personalitzat quatre tipus diferents de llegums, com els Súper Llegums!!

Us presentem doncs: a Súper Pèsol, Súper Mongeta, Súper Cigró i Súper Llentia!! Tots apunt de cuinar-se en la súper cassola del Món, per tal de garantir la nostra seguretat alimentària i nutrició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada