dimecres, 14 d’abril del 2010

CENS D'AUS 2010
















Laia Anducas, la Marina García, l’Alba Puigventós, el David Piquer i el Jaume Bartra van participar el passat dia 16 de març en una activitat sobre cens d’aus als espais naturals del delta del Llobregat, promogut per les Cases d’en Puig. 

L’estany de Cal Tet, excavat l’any 2002. L’estany rep aigua que procedeix principalment de l’aqüífer principal. Als voltants de l’estany trobem prats humits, jonqueres i un important cinturó de canyís i boga. Sota l’aigua abunden els prats d’espiga d’aigua. 

L’estany és un paradís per a la fauna. Hi viuen peixos, amfibis com la reineta, rèptils com la tortuga d’aigua i moltíssims ocells. Aquí han criat espècies singulars com l’ànec blanc o la perdiu de mar. 

En arribar a Cal Tet i, després d’esmorzar, vam fer els grups de treball. El nostre educador ambiental i expert en ànecs va ser el Ferrán López. El Ferrán ens va ensenyar a utilitzar els prismàtics, a diferenciar les espècies d’aus, sobretot d’ànecs, i a distingir mascle de femella dins d’una mateixa espècie. Vam fer el recompte de mascles i femelles de cadascuna de les espècies, des de l’aguait del Sabogal, que hi havia en aquell moment a l’estany de Cal Tet. 

Des de l’aguait del sabogal vam obeservar i comptabilitzar: Ànecs verds, l’ànecs blancs, Grisets, Ànecs xiuladors, Ànecs cuallarga, Xarxets, Xarrasclets, Corbs marins, Esplugabous, Cabussets, Xibecs i morells de cap roig. 

Després de la sessió pràctica es va realitzar la posta en comú. Va ser una experiencia genial!!